Mit hjem

Lav nye skud af din monstera plante // Guide til at lave nye stiklinger

For et års tid siden købte jeg en monstera plante eller som de også kaldes Fingerphilodendron. Uden at vide hvordan man passede en sådan plante fik den stuens bedste placering – i hjørnet med læ tæt på vores store vindue. Til vores store overraskelse voksede den vildt og voldsomt, og der var hurtigt brug for at beskære den. Jeg syntes ikke jeg ville smide de fine hullede blade ud, så jeg har forsøgt mig med at lave nye planter. Da jeg har haft god succes med at lave nye skud og stiklinger af ‘mor-planten’, vil jeg derfor dele denne guide så i også kan springe ud i forsøget. God fornøjelse.

Det skal du bruge:

  • En monstera ‘mor-plante’
  • Jord
  • En saks
  • En potte eller vase
  • En pose med snører lukning
  • vand
  • evt. stueplante gødning
  • og en STOR potion tålmodighed

Trin-for-trin

1– Starte med at klippe en gren af ‘mor-planten’ lige under luftrødderne på tredje skud eller gren

2– Kom jord i din potte/vase og plant din afklippede gren i jorden. Sørg for at luftrødderne kommer med under jorden

3– Sørg for at jorden bliver vandet rigeligt, evt. med lidt gødning i

4– Pak potten/vasen ind i posen og snør godt til omkring grenene

5– Stil plantet et lyst sted, men undgå direkte sol eller steder hvor den bliver udsat for træk eller vind

6– Vent til planten sætter nye skud (ca. 4-10 uger)

I starten kan planten godt se lidt ‘træt’ ud og hænge, men fortvivl ikke. Den skal lige finde ud ag hvordan den kan få næring til sig under de nye omstændigheder.

Efter ca. 3-5 uger (alt efter hvor varmt vejret er) pakker jeg posen op og vander den på ny. Hvis ikke der er kommet et skud frem endnu, kommer jeg en ny pose omkring og venter endnu et par uger med tålmodighed.

Jeg lover dig det er ventetiden værd! Man bliver så glad når ens ‘baby’ begynder at sætte nye skud og vokse sig stor. Jeg bruger stiklingerne som værtindegaver eller giver dem væk til veninder og familie til stor glæde

God fornøjelse med arbejdet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Må jeg gerne tilpasse annoncer til dig? Mine partnere indsamler data og bruger cookies til annoncetilpasning og -måling. Læs mere om hvad mine partnere bruger data tilBeslutningen kan ændres senere inde på siden med Cookie- og Privatlivspolitik.

Nej tak