På Leas blog kan du finde lækre opskrifter af bla havregrød som jeg starter hver morgen med.
Opskrifter

Havregrød med friske bær // Den bedste start på min dag

Personligt elsker jeg havregrød. Selvom mange forbinder det med noget ulækkert, klistret stads, så er jeg alligevel stor fan. Men der er dog mange faktorer der er afgørende for om havregrøden bliver klæg, hvilket er derfor jeg gerne ville dele min opskrift med jer, da den igennem lang tid har sikret mig en havregrød med god konsistent.

Som oftest er det de små ting der gør forskellen og derfor er der ikke tale om noget mirakelmiddel eller en form for særlig gryde. Det er udelukkende et spørgsmål om let tilgængelige ingredienser og timing, hvilket jeg vil prøve at guide dig igennem.

Havregrød til 2 (sultne) personer

Ingredienser

2 dl havregryn (vi bruger finvalset, men grove gryn kan også bruges)

4 dl vand eller mælk (jeg bruger altid vand, da jeg syntes mælk gør grøden klæg i konsistensen)

1 knivspids salt

Bær eller frugt som pynt

Fremgangsmåde

Alle ingredienser koges sammen ved middel varme i en lille kasserolle. Lige inden grøden er sammenkogt og den stadigvæk er en smule flydende, så hældes grøden i skåle og pyntes med friske bær eller hvad man ellers lyster, da den fortsat vil koge lidt ind.

Det helt essentielle er altså (1) den smule salt og (2) at man tager den af lige inden den begynder at blive alt for fast. Hvis man er opmærksom på disse to trin, så er man garanteret en god havregrød.

Fortæl mig gerne hvad du syntes om opskriften nede i kommentarerne. Velbekomme derude.

Prøv også: I vinter perioden elsker vi at få vores havregrød med sukker, kanel og en smørklat (nok ikke slankeudgaven, men meget velsmagende!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Må jeg gerne tilpasse annoncer til dig? Mine partnere indsamler data og bruger cookies til annoncetilpasning og -måling. Læs mere om hvad mine partnere bruger data tilBeslutningen kan ændres senere inde på siden med Cookie- og Privatlivspolitik.

Nej tak