Opskrifter

Cookies med havsalt // måske den bedste opskrift på hjemmelavede cookies

Elsker du ligesom mig duften af hjemmebag der breder sig i hjemmet? I dag har jeg bagt intet mindre end 100 cookies til et arrangement på søndag. Herhjemme er det er farligt at bage (måske) verdens bedste cookies så mange dage i forvejen, da der er en høj risiko for at der mangler to cookies eller 10 på selve dagen. Nå, jeg tog chancen og håber på at kunne gemme alle cookies for lejlighedens anden beboer (og at jeg selv får midlertidig demens og glemmer alt om hvor de er) inden søndag. (Som om det sker!)

Jeg vil gerne dele min opskrift med jer på hjemmebagte cookies.

Ingredienser

  • 240 g mel
  • 3/4 tsk natron
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk salt
  • 140 g blødt smør
  • 135 g brun farin
  • 115 g sukker
  • 1 stort æg
  • 3/4 tsk vaniljesukker
  • 140 g mørk chokolade
  • hakkede hasselnødder
  • flagesalt til toppen
  • bagepapir
  • røremaskine eller elpisker

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt, ca. 5 minutter. Brug elpiskeren eller din røremaskine med piskekrogen på.
  • Pisk ægget i. (Hvis du laver dobbelt potion skal et æg piskes i af gangen)
  • Bland mel, bagepulver, natron, vanilesukker og salt i en anden skål. Sigt de tørre ingredienser i smørblandingen og rør det sammen ved lav hastighed, og stop så snart dejen er ensartet.  (Brug her en grydeske eller kagekrogen hvis du bruger røremaskine)
  • Hak den mørke chokolade og nødderne groft og rør dem i dejen med en ske.
  • Kom film over dejen, så det slutter tæt og stil skålen i køleskabet i 24-48 timer.

Efter 24-48 (ufattelig lange) timer:

  • Tag dejen ud af køleskabet.
  • Gør to bageplader klar med bagepapir på og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Brug en ske og din hånd til at lave cirka 15 kugler af dejen. (Jeg vejer hver kugle til ca. 30 g for at opnå et ensartet resultat) Sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Du må IKKE trykke dem flade!
  • Drys cookie-kuglerne med flagesalt og bag dem i ca. 15 minutter, til de er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle mere af.

Nyd de nybagte kager med en god kop kaffe til!

TIP: Prøv at komme smarteis eller en anden favorit chokolade i dejen istedet for nødder og chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Må jeg gerne tilpasse annoncer til dig? Mine partnere indsamler data og bruger cookies til annoncetilpasning og -måling. Læs mere om hvad mine partnere bruger data tilBeslutningen kan ændres senere inde på siden med Cookie- og Privatlivspolitik.

Nej tak